Alla inlägg under september 2014

Av mammatillelsa - 8 september 2014 20:24

Då har jag fixat in lite bilder i lillans bok som jag köpte förut, den som är medan hon ligger i magen. Försöker så gott det går att få in bilder, men tyvärr så har jag ju inte tagit så många bilder under graviditeten, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att fylla överallt det där ska vara bilder. Får försöka att ta lite fler bilder hädanefter så att jag har nånting iallafall :) Kan ju fylla på allt eftersom :) Sen ska det ju skrivas in lite mer, men man har ju inte så jätte mycket att skriva in heller. 

 


En del i boken ska man fylla i när det börjar närma sig förlossningen, när man åker in och strax efter också :) Så det ska bli kul, och jag kommer visa sen när boken är helt klar hur den ser ut inuti :) 

Av mammatillelsa - 8 september 2014 16:32

 

Projektet är nästan klart, jag är klar med alla blommorna iallafall :) Sen är det bara resten av jobbet kvar, men detta tror jag var det jobbigaste i allt, och det som tog mest tid om jag ska vara helt ärlig :P 

Av mammatillelsa - 8 september 2014 16:03

Det har ju jag glömt skriva..

Gick in i vecka 31 (30+0) i lördags, så idag är det 30+2 :) Tiden springer iväg känns det som, fast ändå inte! Jag vill ju ha mitt lilla mirakel här i min famn nu, men jag får sysselsätta mig med annat så länge för att få dagara att gå :) Jag tycker ju om att pyssla och fixa lite hemma (så gott jag orkar med den här kroppen), så nog har jag saker att sysselsätta mig med :) Snart måste jag börja kika efter bilder också som jag ska sätta in i lillskruttans bok, som handlar om när hon ligger i magen :) Så då ska man klistra in lite bilder och sådär :) Dock så ska man skriva vikt varje månad också, men det gör inte jag kan jag lova då jag har sån ångest över det där med vikten. Så det blir bara bilder :) Men ska försöka hitta bilder på magen varje månad också, har ju inte varit den bästa på att ta bilder hela tiden när magen växer :P Men några finns det iallafall, sen om dom kommer på rätt månad eller inte, det vet jag inte :P Men jag sätter in bilder iallafall :) Ska försöka vara jätte duktig och fylla i hela tiden med allting :) Ska sätta mig och kika igenom den där boken strax tänkte jag :) 


Iallafall så växer min lilla krabat där i magen :) 

Hon rör sig varje dag, så det känns skönt :) Vet jag ju att hon mår bra och allt sånt där :) 

Hon ska få gosa sig lite större och starkare inne i magen i några veckor till, sen kan hon gärna få komma ut till oss :) Egentligen så är det ju inte så lång tid kvar om man tänker i veckor, det är ju drygt bara 9 veckor kvar tills hon är beräknad :) Eller ja, 9 veckor och 4 dagar om man ska vara exakt, men om 6-7 veckor är hon "färdiggräddad" i princip, så då är det helt okey att hon kommer också :) Så det är ju inte så lång tid, med tanke på att jag hela tiden räknar veckorna :) Jag kan inte räkna i dagar eller månader, för då känns det som att det är jätte lång tid kvar, och jag vill ju inte att det ska kännas som det, för vill ju ha lilla miraklet här så snart som möjligt :) 

 

BB-väskan ska väll börja packas snart också, eller om nån vecka, och så ska jag skriva ihop mitt förlossningsbrev. Har ju hittat lite olika förlossningsbrev med punkter som jag har skrivit lite under, så att det ska bli lättare att sammanfatta ordentligt sen i mitt egna förlossningsbrev :) 

 

30+2 idag, det vill säga 67 dagar kvar, och 9 veckor + 4 dagar kvar till beräknat!! 

 

Av mammatillelsa - 8 september 2014 13:04

 

Rabarberkaka i långpanna

 

Ingredienser


8 st ägg

8 dl strösocker

10 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

500g smör

500 g rabarber

(4 st citroner och 1 dl vatten om man gör utan rabarber eller annan frukt)


Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader, ta fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper. 


2. Smält smöret och låt det svalna. 


3. Vispa äggen och sockret ljust och luftigt.


4. Blanda mjöl och bakpulver, och sikta ner det i smeten. 


5. Häll i smöret och vispa. 


6. Häll smeten i långpannan, och strö över rabarbern. 


Jag håller koll på kakan när den är i ugnen, och känner med en sticka med jämna mellanrum. Kakan är klar när det inte fastnar på stickan! Sedan är det bara att ta ut och skära i små eller stora rutor, som man själv känner för. 

Av mammatillelsa - 7 september 2014 14:14

Så är det och jag kan lova att jag tröttnat ur på det nu. Mår som en påse skit, illamående, trött och yrslig. Orkar verkligen inte :( Hoppas att det går över snart, för jag vill inte gå två månader och må såhär :( trotsar hur jag mår ibland, men det resulterar i att jag är helt förstörd sen.

Av mammatillelsa - 4 september 2014 12:26

Projektet fortsätter :) Det går sakta men säkert framåt, så snart kanske - KANSKE - jag är klar med det jag håller på med :) Någon som ser vad det blir av allt?

Av mammatillelsa - 3 september 2014 07:05

Var in till förlossningen igår då jag fick så himla ont i magen. EKG sattes, allt såg bra ut. Mitt blodtryck såg bra ut, och urinet, så det var inge större fel på mig. Fick träffa läkare som kollade med ultraljud, och allt såg bra ut. Han kollade lillskrutten, och allt såg jätte bra ut med henne, hon låg med huvudet ner och rumpen uppåt :) Han kikade även mina njurar, och det såg bra ut. Klämde på magen, inge konstigt förutom att det gjorde ont på två ställen när han tryckte. Så efter timmarna på förlossningen - jag går därifrån med recept utskrivet för magmedicin!! Hur ofta händer det? Han trodde att det var min magkatarr som spökade, så nu blir det ännu mer tabletter som jag ska äta fram till lillskrutten behagar titta ut, får hoppas att den här medicinen hjälper, för det är det guld värt i så fall. Efter det blir det att återgå till mina vanliga tabletter som jag slutade med när jag blev gravid.


Det var min vistelse igår iallafall på förlossningen. Hände inte så mycket mer efter det eftersom att jag blev helt slut av allt.

Av mammatillelsa - 2 september 2014 10:35

Kände för att fixa mig lite extra idag, men efter det är jag typ helt strandad... Ligger i soffan med min onda kropp, super trött och typ bara glor. Och snart måste man äta också, orkar inte :(

Presentation


En tjej född -91, flyttar strax till hus med min sambo och våran dotter. Väntar vårt andra barn, beräknad att komma i oktober -16. Här skrivs om allt möjligt!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

HittaRecept/MyTaste

hittarecept.se

Ovido - Quiz & Flashcards