Alla inlägg under mars 2015

Av mammatillelsa - 24 mars 2015 16:46

Det är det verkligen! Att se sitt barn utvecklas är det mest fascinerande jag varit med om tror jag, det är verkligen super fascinerande. För 19 veckor sedan så gjorde hon inte så mycket, sov, åt, var vaken korta stunder, kissade, bajsade nån gång då och då - typ det. Och spydde lite! Nu greppar hon saker, hon fokuserar på saker, får tag i fötterna, skrattar (nästan), ler, har världens humör (vem hon nu kan ha fått det ifrån ;) ), och massa mer! Det är så himla fascinerande! Det bästa som kunnat hända hände, att få ett barn är ett enormt mirakel och jag är glad för varje dag med mitt lilla mirakel! Få se henne utvecklas, se henne växa, bli en egen person och allt vad det heter! Det absolut finaste som finns, mitt barn, min älskade prinsessa, som jag längtat efter henne i alla år <3 Äntligen finns hon här hos mig <3

Och ja, det blir väldigt mycket om mitt barn, det blir lätt så :P

Av mammatillelsa - 24 mars 2015 08:56


Det är skönt när man känner att det går åt rätt håll, att man börjar få på sig sina kläder och att dom börjar sitta bra igen! :) Dock så har jag slarvat väldigt mycket den här månaden, men jag har även inte vågat ställa mig på vågen. Jag biter ihop, och ställer mig på vågen nästa vecka när det är dags för träningsschema och kostschema. Då blir det invägning, och sen efter 2 veckor ska jag kolla hur det har gått :) Först tänkte jag 1 månad, men vet inte om jag skulle klara så länge utan att ha koll på hur det går för mig, men två veckor borde gå. Annars blir det 1 gång i veckan, men på en specifik dag och vågen får inte finnas framme förutom på morgonen den dagen.

Idag är det babysim som gäller!



Sover lite innan det är dags för oss att röra på oss :)

Av mammatillelsa - 23 mars 2015 21:30


Hur underbart är det inte med barn egentligen? Jag är så himla glad att jag får vara med om Elsas tokigheter varje dag, se utvecklingen och hur hon börjar bli stora tjejen! Gu' vad jag älskar denna lilla dam som jag tjatar om :)

Fixade minivimplarna idag också, så nu är dom klara :) Hennes kläder är klara till dopet, mina kläder är klara - Niklas är inte helt klar då han behöver testa sina kläder - och allt pyssel är klart :) Hämtning av nyckel till prästgården är inbokat, så bara bakningen kvar och handla sista smågrejerna :) Det här blir super!! :)

Känner att jag har koll på allt nu :) Och med det så säger jag god natt, nu tänker jag stänga mina blå :)

Av mammatillelsa - 23 mars 2015 08:51

   

Min underbara lilla pärla, som jag älskar den här lilla damen :) Att hon dessutom alltid vaknar med ett leende är helt sjukt, men sjukt underbart :) Kan man annat än få ett leende på läpparna då eller? 


Med tanke på mitt förra inlägg om människor som ger bort saker, den här klänningen är en sån grej. Jag hittade den igår när jag letade igenom kartongerna efter kläder, denna är 3-6 månader på, och den är från Storbrittanien/USA, kommer inte ihåg vilket. Denna har vi iallafall fått, helt gratis, tillsammans med massa andra kläder. Och det ser inte ens ut att vara använd!! 


Jag känner mig ganska produktiv för tillfället måste jag säga. Jag har hunnit duscha, klä mig, ätit frukost, nattat Elsa, ringt vaktmästare om prästgår'n, avbrutit mina studier hos Hermods, skickat in ändringarna till CSN, och ska fixa med tvätt nu :) 


Har i och för sig inget mer som är ett måste på schemat idag, men ska ta kort på matteböckerna och engelskaböckerna och lägga ut till försäljning. Finns ingen anledning att jag ska ha kvar dom längre. En mattebok ska skickas tillbaka därifrån vi beställde den. Ska kika efter skor till dopet, fixa minivimplarna, skriva ut tränings/kostschema, och det gamla vanliga - plocka i och ur diskmaskin, diska hennes flaskor osv! 


Känns som att det kommer bli en riktig innedag idag, då det blåser och regnar till och från ute - inget väder som jag känner för att gå ut i om jag inte måste helt enkelt. Fast skulle ju behöva gå ut med sopor, men det kan jag inte göra fören Elsa har vaknat och jag kan ta med henne, eller när Niklas kommer hem. Får se vilket av det som blir. Det är verkligen nackdelen med att inte ha ett sopnedkast, för då kan man ju bara gå ut i trappen och slänga påsen. Nej, nu måste man ner till källsorteringen som ligger några meter bort från huset. Inte långt, men det är lite krångligare när man har ett litet barn som man inte kan lämna helt själv.

Av mammatillelsa - 22 mars 2015 19:18

Idag har det faktiskt varit en skön dag :) Vaknade vid halv 7, och när jag kollade åt sidan på Elsa så ligger hon där helt klarvaken och bara kollar på mig :) Min lilla skatt, blir så glad av att vakna och se henne det första jag gör :) Och just att hon alltid vaknar på så glatt humör, det är verkligen en liten solstråle, och hon är min dotter :) Skulle aldrig någonsin kunnat fått ett bättre barn, så himla underbar, och i princip alltid glad och nöjd :)

Iallafall, kikade i förrådet efter lite kläder i storlek 74, och hittade en del. Det är helt sjukt, man blir så rörd att det faktiskt finns människor som ger bort kläder. Vi har inte köpt ett enda plagg i 74 än så länge, utan alla dom kläderna vi har har vi fått från en tjej i Fagersta, min syster och lite från Niklas kollega. Det är en del kläder som jag aldrig skulle köpt själv, men vi har ju som sagt fått kläderna, och det är absolut inget fel på kläderna! Så ja, man blir lite rörd att det faktiskt finns såna fina människor som ger bort kläder. Vissa med lapparna kvar till och med!

Såg även att vissa av kläderna är kläder som Elsa kan ha nu, så får försöka passa på att använda dom nu innan dom är för små.

Men jag är evigt tacksam för människor som ger saker till andra, det är verkligen super snällt! Jag försöker vara sån, men det är inte alltid så lätt eftersom att jag själv inte har så mycket pengar.

Var även iväg och fixade typ det sista innan dopet, lite smågrejer som jag får lov att köpa på fredag, men det är inte hela världen :) Annars är allt inhandlat, lite småsaker som jag ska fixa, men det hinner jag :) Och nu vet jag att jag även kommer hinna baka allting, för bästa Sara kommer redan på torsdagkväll :) Hur awesome är inte det då? Gud vad jag älskar den damen! Och det roliga är att vi har varit vänner i 20 år!! Hur sjukt är inte det?!

Okey, nu ska vi kika på lite serie innan jag blir alltför trött :)

Av mammatillelsa - 21 mars 2015 23:06

Då har man fixat en gästbok till dopet :) Var lite klurigt hur man skulle skriva och sådär, så frågade 3 personer om tips, och dubbelkollade med dom 3 innan jag faktiskt gjorde allting permanent :)

Håller även på att fixa lite till inför dopet, men nu gav jag upp för idag! Vill ju hinna få lite sömn innan lillskrutt bestämmer sig för att göra morgon :)


Och japp, jag har jätte svårt för att få orden helt rakt om jag inte har linjer, och knappt då. Och ja, jag har svårt för att göra lika stora bokstäver. Men det positiva är att det finns charm i det också, och det syns att det är egengjort :D

Av mammatillelsa - 21 mars 2015 20:43

Så är det, jag har beslutat nu att jag ska hoppa av studierna, det funkar inte för mig. Jag vill vara med min dotter, inte försöka få in studier i allting. Så, sluta studierna, komma igång och jobba på Cherry igen och kolla hur läget ser ut på Coop :) Sen får vi ta allting därefter hur det ser ut :) Söka heltidsjobb också, så man har ett till det att lillskrotan ska börja på förskola.

Visst, är det så att jag får jobbpass på Coop så kan man ju kanske ha tur att få jobba ganska mycket, det vet man ju inte. Hoppas kan man alltid göra!

Så, med det så ska jag informera skola, csn, skicka tillbaka bok och försöka sälja böcker!


På tal om annat så har jag äntligen hittat kläder till dopet, bara skor som jag måste leta fram nu :) Och har allt klart vad som ska bakas, och har förberett och testat :) Så då har jag koll på det, nu är det bara resten kvar ;) Nej då, det är inte så mycker mer faktiskt. Ska försöka fixa ljushållare - vet inte om jag ska måla dom eller låta dom vara som dom är, genomskinliga -, ballonger och nån typ av duk till borden. Det är det jag kommer på nu iallafall, har formar till cupcakes, köpt rosa servetter både stora och små, har ljushållare som sagt, vimplar, bollar, ska fixa vimplar på typ tandpetare, fixa gästboken... Haha kommer på lite olika saker just nu märker jag :P

Okey, jag ska nog skriva upp allting på en gång nu när jag kommer på så att jag kan checka av allt :) Det är ju ändå nästa lördag som dopet är :)

Och fick lite ako-kolor av min mamma idag också - mums! Det är nog det godaste godis jag vet, och bonbon!

Presentation


En tjej född -91, flyttar strax till hus med min sambo och våran dotter. Väntar vårt andra barn, beräknad att komma i oktober -16. Här skrivs om allt möjligt!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

HittaRecept/MyTaste

hittarecept.se

Skapa flashcards