Alla inlägg under maj 2014

Av mammatillelsa - 19 maj 2014 12:25

Ja, det har väll ingen missat, att det var super bra väder i helgen? Det var helt underbart, och jag hade en sjukt underbar helg med A-I och N! Bästa helgen som jag haft på vääääääldigt länge! 


Nu är dock det fina vädret borta igen "/ Hoppas att det bara är idag, så att man får lite fint igen. Man blir ju så mycket piggare och gladare när det är soligt och fint ute, och det kan jag behöva kan jag ju säga. Har inte mått så bra som jag gjorde i helgen på jag vet inte hur länge. Jag kände mig verkligen levande, och det behövdes. 


Nu regnar det tyvärr ute, fast det kanske ger sig snart. Man får ju hoppas på det iallafall, så att jag kan gå ut på balkongen igen och fortsätta med det jag höll på med där ute! :) Ska fixa köksstolarna och köksbordet, passar väll jätte bra när man är hemma och är sjukskriven, eller? Dock så klarar jag inte av att vara där ute hur länge som heller, då min kropp inte riktigt klarar av det. Känns jätte jobbigt att inte klara av allt som man klarat av tidigare. Typ som att jobba, gå långa promenader och allt vad det heter. Det är jätte jobbigt, känner mig helt handikappad.

 

Jag hoppas att ni andra där ute har en bra dag iallafall, jag ska försöka njuta mer av min dag nu. Har ju en del jag kan pyssla med och fixa om jag vill och orkar, och det ska jag nog klara av hoppas jag! 

 


Xoxo

Lifeisadream   

Av mammatillelsa - 19 maj 2014 10:42

  

1. Började med att fylla i svart runt bilderna på denna som jag började med i vintras. 

 

 

2. Äntligen svart runt bilderna och i alla linjerna. 

Tog två dagar då jag inte mådde så bra och behövde lägga mig för att sova ett x antal gånger.

 

 

3. Nu har det äntligen kommit i färg också i varje lucka. 

 

 

4. Slutresultat när den kommit in i ramen också! :) 

 

Jag själv tyckte att den blev bra, färgglad och sådär. Vet exakt i vilket rum den ska sitta i sen när vi flyttar in i nya lägenheten! :) 

 

Xoxo

Lifeisadream   

Av mammatillelsa - 17 maj 2014 09:57

Äntligen! Nu har min migrän/huvudvärk from hell släppt, så det känns skönt! Nu känner jag mig levande igen, och det kan jag säga är värt väldigt mycket! Då skiter jag i den andra smärtan, jag är glad att huvudet inte gör så att jag ligger deckad hela dagarna! 


Var på benen redan igår egentligen, men det var full fart hela dagen igår, från att jag gick upp till att jag gick och la mig, så hade inte riktigt tid att sitta ner och skriva igår, eller ens sitta med mobilen och uppdatera från den. Så då blir det lite uppehåll ibland. 

 

Hade en riktigt trevlig dag igår iallafall :) Först var jag hos läkaren klockan 9 på morgonen, sen åkte vi hem, fixade ihop massa papper som måste skicka till försäkringskassan. Sen kom S-dL hit, så vi skjutsade N till jobbet då dom skulle iväg på firmafest och vi stack iväg för att äta lite lunch. Det slutade med att vi valde American Pizza Palace :) 


Träffade på min kära far på American Pizza Palace också, så det var trevligt. Satt med honom och åt, pratade massa och sådär. Efter det plockade vi upp S-dL´s lillasyster och åkte ut till min pappa och snodde rabarber. Eller ja, han sa ju att jag fick plocka :P Så då är det ju inte riktigt samma sak som att sno, eller? ;) 


Åkte sedan för att handla lite till kvällen, och sen hem till mig igen. S-dL och hennes lillasyster var här en liten stund innan dom skulle åka hem till deras pappa. Dom hade lite planer som dom skulle fixa, så det är klart att dom fick åka då :) Jag fixade lite hemma, satt en liten stund på balkongen, och sedan kom A-I hit :) 


Vi socialiserade samtidigt som hon skrev in sitt ett arbete i datorn, sedan åkte vi och köpte sushi och lite dricka till kvällen. Riktigt trevligt. Satte oss på balkongen och åt sushi och drack vin/cider - jag drack alkoholfritt såklart - och sedan satt vi och pratade. Vi letade även efter hemglassbilen, och vi fann den till slut, så äntligen fick jag mina trollerimix som jag tjatat jätte länge på att få köpa!! Yeay! :) Pratade massa skit resten av kvällen, och sen kom min syster när hon hade slutat jobbet, så då gick A-I hem.

 

Jag och min syster pratade lite, för att sedan åka och hämta N som kom från firmafesten. 


Japp, det var hela min dag, var verkligen längesen som jag var i full fart en hel dag. Men det kändes bra, även fast att jag fick lite ont då och då. 

 

Idag får vi se vad dagen bjuder på. Den bjuder iallafall på N och A-I, så långt vet jag :) Får se om jag kanske tar lite bilder, det var ju längesen jag gjorde det! På tal om det så måste jag visa vad jag fixade klart i torsdagskväll, men det lägger jag upp lite senare. Nu ska jag äta klart min frukost och fixa mig för snart kommer A-I hit :) 

 

Xoxo

Lifeisadream    

EGO

Av mammatillelsa - 14 maj 2014 19:00

 

Antar att dom flesta har sett denna filmen redan? Den är ju ganska gammal, men jag kände för att kolla på den efter att jag hade vaknat igen vid 15/16-tiden. 


Jag blir så arg på honom när jag koller på den här filmen, eller ja, på alla som är så utseendefixerade och bryr sig om statusen som han! Hatar verkligen sån stil! Varför bry sig så mycket om utseende om det ändå inte finns nått intressant på insidan? 

 

Jag själv är den som bryr mig mer om insidan än om utsidan, även om utsidan också spelar en roll. Är det bara som vänner, då bryr jag mig enbart om insidan, jag skäms inte för att visas med alla typer av människor. Jag tycker det är bra att alla ser olika ut, och att man inte passar att umgås med alla människor. Förstå om man funkade med varenda människa på hela jorden? Eller att man inte funkade med en enda? Neej, det skulle inte riktigt funka. Däremot, om det är nån som jag ska kunna vara tillsammans med och leva med, då bryr jag mig såklart om både insidan och utsidan. Jag ska ju känna mig attraherad av personen, eller hur? Nu behöver jag inte tänka på det, eftersom att jag redan har en partner! :) 


Xoxo

Lifeisadream   

Av mammatillelsa - 13 maj 2014 10:53

blev jag. Låg i soffan typ konstant hela helgen med världens migrän/huvudvärk from hell! 


Allting började när jag var på jobbpass i Eskilstuna i fredags. Efter typ halva passet kände jag att jag fick världens migrän, men det var bara att bita ihop och hoppas att passet skulle gå fort. När jag kom hem så tog jag två alvedon, drack massor med vatten och gick och la mig. Tänkte "Det här borde göra susen" men det var bara att fetglömma. Vaknar med samma migrän, och har under hela dagen. Hjälper inte med alvedon, alvedon + kaffe, sömn eller iskall handduk. Låg verkligen i soffan hela dagen och typ sov, men det blev inge bättre. 

 

Även hela söndagen gick och jag hade djävulskt ont i huvudet. Det är nånting som inte stämmer liksom. Visst, jag brukar kunna ha efterkänningar när jag haft migrän, men det här var inte klokt. Som tur var så skulle jag ju till läkar'n på måndagen, så tänkte att jag skulle ta upp det med honom då. 


Är hos läkaren, och vi tar upp det som vi kom dit för från första början, och löste det så gott vi kunde (på tal om det så måste jag komma ihåg att ringa sjukgymnasten också), och tiden sprang iväg så hann inte ta upp det där med huvudet, så fick boka en ny tid. 

 

Nu är huvudet ganska okey. Vissa tillfällen gör det djävulskt ont och jag måste lägga mig och vila i ett mörkt rum, och vissa gånger så känns det som vanlig lätt huvudvärk. 


Så har min helg sett ut, verkligen jätte rolig. Och början på veckan. Det positiva med helgen och veckan, det är väll att jag ändå fått träffa min underbara vän A-I, en gammal väninna, svärföräldrarna, M&E, samt pratat med både min farmor och mormor i telefonen - vilket typ aldrig händer. Är väldigt sällan som man pratar eller träffar farmor, mormor och morfar, eller momo och mofa som jag brukar säga och skriva :) Sa alltid momo och mofa när jag var liten, och det hänger väll med ibland när man skriver och pratar :)

 

Idag då? Hittills har det inte hänt så mycket. Ätit frukost, duschat, diskat, träffat A-I en super snabbis innan hon skulle till praktik, kikat på några avsnitt Awkward och även hunnit *puke* lite grann. Usch säger jag bara, önskar att det här var slut nu, men det är ju bara början, så det är bara att bita ihop. Det är okey om man bra eller helt okey, men att må illa, ha ont i kropp, knopp och mage, samt spy då och då, det är inge roligt. Men det är bara att försöka tänka positivt, för det kommer ju komma nått positivt utav det :) 

 

Just ja, det var jag helt på väg att glömma - vi har vunnit ett bud på en underbar lägenhet på Rönnby! Happyface! :) Idag ska det skrivas papper på det, och den 1 augusti är den våran isch. N ville ha den tidigare så att han kunde fixa med den innan vi flyttar in, så han skulle försöka flytta sin semester till då, och hålla på med den lägenheten då. Visst, det blir en månad som vi har dubbel hyra, men det får man väll försöka leva med. Vi kommer bort från den här lägenheten iallafall, och får billigare månadskostnad i slutändan, så det är det väll värt? Dock så kommer jag inte kunna hjälpa till så jätte mycket med varken flytt eller fix av lägenheten, då min kropp inte riktigt klarar av det, om det inte blir bättre vill säga. 


Nu känner jag att jag börjar skriva väldigt mycket igen, men som sagt, jag bara skriver tills det blir typ helt tomt i mig vad jag ska skriva och inte. Det som dyker upp i mitt huvud, det skrivs liksom. Men nu måste min mage ha lite mat tror jag, så ska äta lite och kolla på lite Awkward I think! 


Vi hörs när vi hörs, och vi ses när vi ses :) 


Xoxo

Lifeisadream   

Av mammatillelsa - 9 maj 2014 15:19

Har jag suttit och kollat på nu efter lunch. Jag tycker det är en ganska skön serie faktiskt, och det är skönt att göra nått annat än att bara måla och läsa hela tiden. Haha. Jag brukar försöka hålla mig sysselsatt hela tiden, men det är lite tråkigt och svårt ibland när man bara är hemma hela tiden. Man vet till slut inte riktigt vad man ska göra. 


 

Målade naglarna gjorde jag också.

Är inte så jätte duktig på att måla naglarna egentligen, men jag försöker iallafall. 

Tänkte att dom skulle vara lite fräschare till inatt när man ska jobba än vad dom annars är :) 

Så det blev lila, och sen glitter. Ser kanske inte så jätte bra ut på bilden, men det ser helt okey ut i verkligheten iallafall :) 

 


Vad ska man annars hitta på idag då? Jag vet inte riktigt. Skulle behöva kolla efter en kavaj eventuellt, och ett par svarta byxor. Egentligen så kanske jag inte behöver kolla efter kavaj idag, då jag skulle få en annan väst från CherryL, och den västen borde jag kunna ha utan problem :P 

 

Tror att jag kanske ska måla en bild? Eller vad ska jag göra? Jag har noll idé just nu på vad jag ska göra. Är det någon som har något förslag? Kan ju inte göra mig redo för jobb än iallafall, eftersom att jag inte behöver vara borta på parkeringen fören klockan 20.00 Då bär det av till Eskilstuna där jag ska jobba i natt, och även en annan kollega från Västerås :) 


Xoxo

Lifeisadream   

Av mammatillelsa - 9 maj 2014 12:25

Hade tänkt att jag skulle lägga upp bilderna igårkväll egentligen innan jag gick och la mig, men blev alldeles för trött, så tänkte att jag skulle visa dom nu istället. 


Målade tre bilder under gårdagen, brukar kunna göra en eller två om dagen så inget konstigt att jag målar mycket, men igår blev det tre. Kunde inte riktigt sluta måla, och det tar ju sin lilla tid. Det tar lite längre tid att göra en bild än vad man kanske förestäler sig, men det gör ingenting, för då får jag ju tiden att gå. Och jag försvinner verkligen in i min egna lilla värld när jag sitter och målar. Musik och måla, då är jag borta! :) 

 

 

Första bilden jag målade igår. 

Inget speciellt egentligen, bara rutor och färg! :) 

 


 

Andra bilden som gjordes igår.

Den här var lite skön att göra faktiskt! :) 

 


 

Tredje bilden som gjordes igår. 

Den var den sista, och den satt jag och kämpade med tills den var klar.

Ville inte gå och lägga mig innan jag hade målat klart den :) 



Xoxo

Lifeisadream   

Av mammatillelsa - 8 maj 2014 16:16

Ajjemän, efter att ha diskuterat en del med min sambo så var jag duktig och faktiskt gjorde det, jag ringde och bokade tid hos min läkare. Känner mig lite duktig faktiskt, även fast det kanske inte borde vara en sån svår grej att göra. 


Såhär är det, jag är inte en tjej som gärna går till läkaren, jag biter hellre ihop och försöker. Nu har jag lärt mig av min sambo, att är det så att nånting inte funkar riktigt som det ska med kroppen, så måste man ringa. Han har tvingat mig att ringa några gånger, och jag har väll till slut börjat lära mig och förstå att man kanske behöver gå dit ibland. Nu är jag helnöjd med min läkare, jag trivs jätte bra med att ha honom som läkare, för han känns verkligen seriös och känns verkligen som att han tar en på allvar, till skillnad från väldigt många andra läkare som man har stött på genom sina dagar. 

 

Och sedan är ju inte jag en sån tjej som tycker om att ringa och prata i telefon heller, så det är ett stort steg av mig varje gång som jag faktiskt ringer samtal för att boka, eller vad det nu kan vara för anledning att jag ska ringa. Många gånger får min sambo ringa i mitt ställe, dels för att han har lättare för att föra sig i samtal än jag, och dels för att - ja, det brukar alltid gå så lätt och smidigt för honom. Han tycker liksom inte att det är minsta jobbigt, medan jag tycker att det är skitjobbigt. Självklart ringer jag mina egna samtal också, allra helst såna där super viktiga, typ när man ska ringa och boka tid hos läkaren eller liknande, då ringer jag ju självklart själv även fast att jag tycker att det är extremt jobbigt. Och jag har kommit på att jag har fått min telefonskräck från mamma, för hon är likadan. Min pappa däremot har inga problem alls med att ringa alla möjliga samtal (kan ju vara svårt att vara egen företagare om man tycker att det är jobbigt att ringa). 


Däremot så tycker jag inte att det är ett dugg jobbigt att prata med människor i verkligheten, det har jag jätte lätt för. Hur kan det komma sig att det är så egentligen? Borde man inte ha lätt för bådadera? Eller är det bara jag som är väldigt konstig? 

 

Iallafall, så efter att jag har varit super seg hela dagen och haft ont i rygg och allt vad det heter, så ska jag försöka ta mig in i duschen nu - undrar hur många gånger jag har tänkt det nu? - innan min sambo kommer hem. Chansen är dock väldigt stor att han hinner komma hem innan jag ens har kommit in i duschen, med tanke på hur seg jag egentligen är på att ta mig dit. Det är också väldigt konstigt egentligen, förut gick jag in i duschen det första jag gjorde innan jag gjorde nånting annat överhuvudtaget. Men nu kan det gå måååååånga timmar innan jag går in i duschen, och då har jag gjort massa annat innan också. Hmm, undrar verkligen hur det kommer sig..? 


Xoxo

Lifeisadream   


Presentation


En tjej född -91, flyttar strax till hus med min sambo och våran dotter. Väntar vårt andra barn, beräknad att komma i oktober -16. Här skrivs om allt möjligt!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

HittaRecept/MyTaste

hittarecept.se

Ovido - Quiz & Flashcards