Alla inlägg under juli 2014

Av mammatillelsa - 28 juli 2014 09:20

I know - har varit dålig på att skriva nu i några dagar, men det är bara för att det har varit fullt upp hela dagarna. Fick ju lov att hjälpa N förra veckan sista dagarna innan vi skulle flytta för att nya lägenheten skulle hinna bli klar. Hjälpte till så gott jag kunde och så mycket min kropp orkade. Sen skulle vi ju packa ihop det som va kvar att packa i gamla lägenheten också, och sen kom självaste flyttdagen. Tack vare att vi hade så många som hjälpte så gick det riktigt fort.

Första lasset gick jätte fort, och andra lasset tog lite längre tid eftersom att alla var trötta och hungriga, så det gick inte lika fort som med första lasset, och det blev lite grejer kvar i gamla lägenheten.

Nu har vi mest fokuserat på att få bort så mycket kartonger som möjligt, och jag har typ dött på vägen känns det som. Svullen om händer och fötter, ryggen dör och hela jag dör.

Idag måste vi ta tag i städningen av den gamla lägenheten och hämta sista småplocket där borta, sen kan man nästan slappna av med allt. N måste ringa och boka besiktning också :P

Av mammatillelsa - 22 juli 2014 15:31

Skönt att sitta och ta det lite lugnt nu mellan varven! Man håller igång från att man går upp tills att man går och lägger sig känns det som. Eller ja, inte riktigt kanske eftersom att jag måste ta vilopauser hela tiden om min kropp ska orka med allting, men man är helt slut. Och värmen gör det ju inte bättre kan jag ju inte påstå. Inte för att man ska klaga på att det är sol och varmt, men att vara gravid och samtidigt denna värme är inte att leka med.

 

Jag är inte speciellt varm av mig i vanliga fall, men sedan jag blev gravid - och kom längre in i graviditeten - så har jag blivit så enormt varm så det är jobbigt. Det känns som att jag skulle kunna ligga i ett isbad hela dagarna för att jag blir så varm och helt slut hela tiden. Känns som att man ska svimma eller smälta bort eller vad som helst. Sticker liksom i kroppen för att man blir så varm, så kroppen sväller och det ena och det andra. Det är inte direkt roligt kan jag ju inte säga. Och då är inte jag ens höggravid, så jag kan bara föreställa mig hur jobbigt det måste vara för dom som är höggravida nu! 


Jaja, men vad har jag gjort hittills annars då? Jag typ kastade i mig frukost samtidigt som jag packade lite kartonger, för att sedan bege mig bort till Bäckby och Cederborgs för att byta min sidospegel som något drygarsel hade sparkat sönder. Så nu är den hel :D Sen var jag en snäll sambo igen och hjälpte N att köpa garderober till nya sovrummet och en dörr. Hjälpte så klart att få upp till lägenheten också, och byta dörren på en gång, sen tog vi en glass på IKEA när han lämnade tillbaka släpet :) 

Nu är jag hemma, har fyllt i papper för att skicka in till transportstyrelsen och fixat försäkring på bilen. Så nu ska jag gå och posta lappen, och sedan försöka få ihop lite matlådor som vi kan ha under dom här sista dagarna i den här lägenheten så att jag kan packa ner typ allt i kartonger. 

 

Egentligen är det inte så överdrivet mycket kvar att packa ner, samtidigt som det känns som att det är sjuuuuukt mycket kvar att packa. Det kan ju i och för sig ha att göra med att det är lite smått i alla rummen, och man vill ju fylla en kartong på en gång, men man vill ju inte gärna blanda allting heller. Jag försöker att hålla allting till sovrum, kök osv. Jag har en del i N's datarum att packa ner, men jag vet inte exakt hur jag ska packa ner allting där inne heller, så det är jätte svårt för mig att fixa där. Han vill ju ha sina saker på vissa sätt och sådär. Jag vet ju en sak iallafall hur jag ska packa, men kan inte packa bort alla nätverkskablar heller, för då kan jag inte kolla på tv sen, och på kvällen vill man ju kanske kunna sitta och småkolla på tv innan man ska sova :P Lite drygt att sitta på datorn och kolla, även fast att det går också. Jag klarade mig ju i typ två år med att mest kolla från datorn, dock så kopplade jag ju in datorn till tvn då så att kunde kika så :) 

 

Jag har haft en väldigt lugn unge i magen idag också, börjar bli lite fundersam om hon mår bra där inne. Igår lät allting jätte bra, så jag hoppas verkligen att det är bra med henne idag också. Får hoppas att hon bara har en lugn period, för i normala fall brukar jag ju kunna känna henne ganska mycket under dagarna, men har känt nån liten putt bara när jag satt i bilen och skulle köra hem. Hmm, får hoppas att det händer lite snart, annars vet jag inte vad jag ska göra. 

Av mammatillelsa - 21 juli 2014 17:46

Och det ska bli så himla skönt! Jag verkligen längtar kan jag ju lova, och nu är det inte lång tid kvar. Det har gått väldigt snabbt ändå måste jag säga, från att det kändes som att det skulle ta jätte lång tid, till nu - då det bara är 4 dagar kvar sen flyttar vi till nya lägenheten! Den är så fin, och jag har tusen tankar på hur jag ska kunna inreda och fixa, och inreda lillans rum :) 

 

 

Det ären del kartonger, och då är inte allting packat ännu.

Fast 5 av dom där kartongerna är än så länge tomma, men dom är snart fyllda dom också. Man har så sjukt mycket grejer, så det är inte sant, men men. Så blir det ju. Och jag längtar! Ska försöka packa en eller två kartonger sen efter jag ätit, just nu är jag helt slut efter den här dagen.

 

Var till barnmorskan idag, och efter det så skulle jag hjälpa N att köpa lister, bara det att vi var ju tvungna in i en annan butik innan det, plus hämta släp, och sen skulle vi försöka få upp listerna också, vilket inte var det lättaste. Då dom var så långa så gick det inte att gå i trappen med dom, och dom gick inte att få in i hissen, så snilleblixtarna kommer på att vi kan ta det genom köksfönstret. Sagt och gjort, vi krånglade ihop så att vi kunde dra upp listerna från baksidan/källarplan upp till tredje våningen där vi har lägenheten. Det tog sin lilla tid, och jag trodde jag skulle dö där ute i värmen, men det gick! Vi fick upp alla listerna :D 

Efter det så var jag snäll och följde med och hämtade nya dörrar också, och lämnade dom i nya lägenheten. Där tog det stopp! Där tappade jag all energi och ork, så då åkte vi och lämnade släpet och N skjutsade hem mig. Han fick hjälp en stund iallafall, så det var ju bra, och han var/är tacksam för det - hoppas jag iallafall :D 

 


Hemma nu iallafall, sprang iväg med två kuvert som skulle postas och passade på att panta lite burkar som vi hade hemma! Blev tillräckligt för att köpa vindruvor som kostade 15 kronor - yeay! :D 

Diskade upp all disk som fanns - ett riktigt diskberg! Så har varit lite duktig idag iallafall. Nu så känns det som hela min kropp ska dö eller nått, men jag måste försöka fixa ihop lite mat och försöka packa nån kartong iallafall innan jag duschar och kryper ner i soffan med film och gott :) 

Av mammatillelsa - 20 juli 2014 11:39

Nej, för idag är det min älskade S's 10årsdag :) Stora tjejen! Tiden går så himla fort, det är ju inte så längesen som alla barnen var små bebisar liksom. Herregud va fort tiden går. Det är sjukt hur stora alla barnen börjar bli. F är ju 12 år, S 10 år idag, A blir 8 i november och E blir 6 i oktober. Det känns helt sjukt!

Och så är våran lilla prinsessa beräknad 14 november, får se om hon kommer tidigare :) Man kan ju alltid hoppas på att hon kommer lite tidigare iallafall :) 

 

Så dagen idag innebär att jag ska åka till Fagersta och fira S och mysa lite med mina syskon och syskonbarn :) Och passa på att åka förbi K-E och hälsa på en liten sväng och gosa med hennes barn och snacka lite skit med henne så klart :) Sen bär det av hem igen :) 

Men innan jag åker till Fagersta så ska jag bort till Erikslund och inhandla dom sista presenterna till S :) 

 

Vad har jag annars hunnit med idag då? Lyckades få ca 3 timmars sömn, duschat, fixat mig, ätit frukost, packat två kartonger och hunnit sticka iallafall två rader på min filt som jag håller på med. Känner mig lite smågammal när jag sitter och stickar, men det är ganska skönt faktiskt. Känner mig avslappnad, förutom att mina händer strejkar efter en liten stund då det börjar göra jätte ont i lillfingrar och ringfingrar. Antingen så är det sånt som kommer när man stickar, eller så är det graviditeten, jag vet inte riktigt. Men så är det iallafall. 

 

Nej, ett sista försök att få tag på T, sen ger jag upp, får väll åka förbi och kolla om dom är hemma innan jag åker till Erikslund och hämtar upp C också. Det måste jag komma ihåg, att jag ska hämta upp C eftersom att han ska med till Fagersta också. N kommer dock inte följa med, vilket känns jätte tråkigt, men men. Han ska vara i nya lägenheten och fixa istället. Snart är det klart där, så får se om vi kanske börjar flytta över saker innan lördag till och med :) Det skulle vara jätte skönt om man kan börja flytta över saker sakta men säkert faktiskt. Snart är iallafall allting nerpackat här i lägenheten, men man kan ju som sagt inte packa ner allting just nu heller, eftersom att vi ska bo här i några dagar till. 

 

Kan lova att jag längtar enormt mycket till att få flytta härifrån, inte för att jag tycker illa om självaste området, jag trivs jätte bra på Malmaberg, men jag får tokspel på våran granne och på lägenheten. Jag tycker inte riktigt om lägenheten, men det är som det är. Nu flyttar vi snart härifrån som sagt, och jag får bo i min älskade stora fina lägenhet :) Det ska bli så himla skönt :) Den nya lägenheten tycker jag verkligen om, och den ligger på ett lugnt område. Enda nackdelen är att det är en bit in till stan och jag har inte mina vänner nära längre. 

Av mammatillelsa - 19 juli 2014 15:56

Jag blir helt slut av att packa kartonger. Klarar av att packa typ en kartong innan jag får gaaalet ont i min stackars rygg och måste sätta mig ner eller lägga mig ner. Det är ganska drygt, men det är bara att bita ihop. Lillbebe är snart här, det är drygt tre månader kvar bara. Det kommer gå fort - hoppas jag! 

Jag har iallafall packat typ 3-4 kartonger nu, men det är bara med kläder, så nu är typ alla mina kläder packade och lite av N's kläder. Det är så svårt för mig att packa hans kläder eftersom att jag inte riktigt vet vad han ska ha för kläder under dom här dagarna, men har packat ner hans tjocktröjor iallafall. Sen får han väll säga till vad jag kan packa ner och inte, det är ju lite lättare med mina kläder eftersom att jag kan tänka för 7 dagar och sådär, så då sparar jag bara lite olika kläder som man kan ha under 7 dagar. Både svala kläder och nån varm tröja. 

 


Man vill ju inte packa för mycket saker heller, men samtidigt så vill jag ju få så mycket som möjligt klart så fort som möjligt, men då är det tur att min kropp inte orkar hålla på så länge så att jag måste ta massa vilopauser :) Haha, då hinner jag inte packa ner hela lägenheten iallafall :) Men snart får jag packa ner hela lägenheten :)

Av mammatillelsa - 19 juli 2014 14:23

Ja, det kan man verkligen säga att det är, en riktig seglördag. Är inte fören typ nu som jag faktiskt börjar vakna lite till liv, och klockan är ca 14.30. 

Visst, jag brukar kunna vara väldigt trött och så om dagarna, men idag har verkligen slagit rekord! Gick och la mig vid 23.00 igår, och har sovit till och från fram till ca 12.30 idag. Det är inte normalt för att vara mig kan jag säga, men det behövdes väll. Sover ju ganska dåligt alla andra dagar också. 


Iallafall så är jag vaken nu, nyduschad och påklädd, och ska försöka få i mig lite mat. Har även hunnit packa en till flyttkartong med N's kläder. Det börjar ju närma sig nu, men tror jag konstigt nog kommer behöva ha fler flyttkartonger. Får fråga runt lite om det är nån som har som man kan få låna, så att man kan packa ihop allt. Känns så dumt att åka och köpa fler kartonger, man vet ju inte riktigt hur många man behöver ha heller. Ska ju använda mig av dom vi har först, och sådär, och sen får vi se om det behövs fler eller inte, men det känns iallafall som att det kommer behövas fler. Känns som att det är väääääldigt mycket kvar att packa, men inte så många kartonger kvar. Men det kan ju vara som det känns bara, behöver ju inte betyda att det är massor kvar. Jag har inte så stor koll på när det gäller att gå på känsla. Vi får väll se. På torsdag ska det allra mesta vara nedpackat eftersom att flytten kör igång på lördagmorgon (flyttbilen hämtas klockan 08.00 på lördagmorgon), sen är det bara att köra på. Jag kommer dock inte kunna hjälpa till så mycket, men jag hjälper till på det lilla som jag kan hjälpa till :) 

 

Har en livlig liten dam i magen idag också, hon tar i för kung och fosterland, och det känns riktigt ordentligt kan jag säga. Ibland undrar jag vad hon håller på med, för hon lyckas verkligen pricka in så att det gör jätte ont och är jätte obehagligt, men många gånger så är det bara roligt att känna henne hålla på där inne. Hon har väll haft gymnastik eller nått iallafall, för har känts som att hon gör massa kullerbyttor och grejer :) Men det är bra, jag förväntar mig inte att ha en lugn unge när hon kommer, inte om hon är lik mig och mina systrar iallafall :P 

 

Av mammatillelsa - 18 juli 2014 17:54

Ja, det måste jag väll säga att jag har haft ändå :) F och S kom hit då mamma skulle kika efter presenter till S eftersom att hon fyller år på fredag :) Hela 10 år! Det är sjukt hur tiden bara springer iväg, det var ju inte längesen som man var och hälsade på när mamma låg på BB med henne liksom. Eller jo, det är ju snart 10 år sedan, men det känns som att det var förra veckan liksom. Åren går alldeles för fort - tiden överlag går för fort tycker jag! 


Iallafall så kom dom hit, vi myste lite innan vi gick ut för att gå till den lilla lekparken som finns precis här bland husen. Inte så jätte mycket i den lekparken, men vi kom ut iallafall en stund. Dags för att äta lunch, och inte vilken lunch som helst, utan SUBWAY! Hade ju lovat F och S att vi skulle äta där idag, både jag och mamma hade lovat att vi barn skulle äta där idag eftersom att vi inte gjorde det i helgen som va då jag inte hade pengar. Idag var det mamma som betalade för att vi skulle kunna äta där. 


Så vi åkte iallafall dit för att äta lunchen, och vi satt ute så klart :) Man måste ju passa på att sitta ute när man tycker att det är lagom värme :) Vi satt i skuggan så blev inte så varmt för mig, vilket var skönt. Annars brukar det ju kunna bli vääääldigt varmt! 

 

Rörde oss vidare för att åka till Erikslund, med några småstopp innan, bland annat att ta toapaus (gravid = kissnödig superlätt ;) ) och hämta upp C (våran storebror). Okey, så Erikslund va det! På plats - toabesök! ;) Sedan fikapaus på IKEAS fik med mamsen! :) Efter en stund kom även min underbara barndomsvän S-dL :) Va kvar en liten stund till med familjen innan vi åkte hem till mig, där vi satt och snackade om allt och inget i princip :) Alltid så himla skönt att det är så avslappnat mellan oss :) 

 


 

Dessa ubersöta kläder fick jag av S-dL också, till lilltjejen :) 

Så himla söta och fina tycker jag :) Så det tackar jag så hemskt mycket för :) Jätte gulligt av henne måste jag ju säga :) 

 


Nu blir det käk och sticka/läsa/packa/leta-inspiration/eller-nånting-i-den-stilen! :)

Av mammatillelsa - 18 juli 2014 09:05

Så är det, det är juli och det är fredag, då blir det ju julifredag :P 

Nu har jag klivit upp och satt mig med lite frukost i soffan iallafall. Hade jag haft lite mer kläder på mig än det jag sover med så hade jag nog satt mig på balkongen istället för att äta frukost, men jag orkar inte riktigt klä på mig kläder när jag kliver upp - förutom det jag sover med - så blir oftast att jag sätter mig i soffan bara och äter. 

Däremot så ska jag försöka bli bättre på att sätta mig ute på balkongen när jag äter lunch och sånt till exempel. Nackdelen med balkongen vi har här, är att det blir så himla varmt och man kan inte göra så mycket åt det heller. Det är två tredjedelar inglasat och en tredjedel som inte är inglasat, och du kan inte dra undan inglasningen heller så att det fläktar, så det blir ganska varmt eftersom att solen ligger på större delen av dagen. 

 

Annars idag då? Vad är planerna? 

Jag ska äta min frukost i lugn och ro tänkte jag, för att sedan hoppa in i duschen. 

Ska träffa min mamma och mina älskade småsyskon idag också :) Känns som att det var jäääääätteeeee längesen, fast att det egentligen inte var det. Samt att jag ska få träffa älskade barndomsvännen också :) Så det ska bli trevligt :) 

Det är det jag vet just nu som finns planerat på dagen iallafall :) Kommer säkert inte orka så mycket mer än så iallafall, och då är det ju helt okey. Jag är ju faktiskt gravid, och har inte den lättaste graviditeten med all smärta och allt vad det heter, så då får man försöka ta det som det kommer med hur man orkar med att göra saker. 





Presentation


En tjej född -91, flyttar strax till hus med min sambo och våran dotter. Väntar vårt andra barn, beräknad att komma i oktober -16. Här skrivs om allt möjligt!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

HittaRecept/MyTaste

hittarecept.se

Ovido - Quiz & Flashcards